Referentiestijlen

Een beknopt overzicht van de meest gebruikte referentiestijlen.

AMA Style (American Medical Association)
Een numeriek systeem dat met vooral bij medische studies veel gebruikt wordt. De University of Illinois heeft er een handleiding voor gemaakt.

APA Style (American Psychological Association)
De meest gebruikte referentiestijl in Nederland, ook APA-richtlijnen genoemd. Op deze pagina vind je meer informatie over deze citeerstijl.

Chicago Style
Een numeriek systeem, vooral toegepast in de geesteswetenschappen. De Rijksuniversiteit Groningen biedt een beknopte beschrijving van deze stijl in het Nederlands.

Harvard Style
Citeerstijl met meerdere varianten; wordt met name veel gebruikt in economische studies. De link verwijst naar een handleiding van de University of Bristol.

IEEE Editorial Style (Institute of Electrical and Electronics Engineers)
Een numeriek systeem dat met name veel gebruikt wordt bij technische studies; gebaseerd op de Chicago-stijl.

Leidraad voor juridische auteurs
De Radboud Universiteit heeft een libguide gemaakt met voorbeelden en een aanvulling over het verwijzen naar elektronische bronnen.

MLA Style (Modern Language Association)
Net als APA een auteur-paginasysteem, vooral toegepast bij taalopleidingen. De Rijksuniversiteit Groningen biedt een beknopte beschrijving van deze stijl in het Nederlands.

Vancouver Style
Numeriek systeem ontwikkeld door de International Committee of Medical Journal Editors. De Universiteit Utrecht biedt een libguide van deze numerieke stijl in het Nederlands.