Auteursrecht

Ben je bezig met het schrijven van een artikel, scriptie of verslag? Check dan eerst even hoe het zit met het auteursrecht. Op Auteursrechten.nl leggen we de wet- en regelgeving in begrijpelijke taal aan je uit.

Auteursrechten.nl in het kort

  • Actuele juridische informatie
  • Duidelijke toelichting op belangrijke aspecten van het auteursrecht
  • Praktische hulpmiddelen en tools
  • Onafhankelijk van uitgevers en stichtingen

Voor en door het onderwijs

Vrijwel iedereen in het onderwijs krijgt te maken met wet- en regelgeving op het gebied van auteursrecht. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een citaat in een artikel gebruikt, of wanneer je tijdens een college een video wilt gebruiken. Maar ook wanneer je een scriptie in een databank plaatst. Ben jij je bewust genoeg van de rechten van het materiaal dat je gebruikt?

Auteursrechten.nl biedt je één centrale plek waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties en bijbehorende wet- en regelgeving in het hoger onderwijs. Je vindt hier juridische informatie, praktische hulpmiddelen en tools.

Auteursrechten.nl is samengesteld door een redactie van afgevaardigden uit het hbo en wo van het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten, afkomstig uit heel Nederland. We actualiseren de site met regelmaat en blijven deze ontwikkelen. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur deze dan in via de contactpagina.